Acabar amb l'astènia primaveral

05/06/2017

¿Astènia Primaveral? Et sents sense forces al final de la setmana? Doncs no et perdis el post d'aquesta setmana !

RODIOLA també anomenada Arrel de l'àrtic o Arrel d'or (Rhodiola rosea L.): L'arrel de rodiola posseeix una àmplia història sobre la seva utilització per augmentar la força i la resistència; és un dels adaptògens més utilitzats des de l'antiguitat, incloent la Grècia clàssica i la cultura vikinga.

Tradicionalment és recomanada per alleujar els símptomes de fatiga, astènia i debilitat, també la podem utilitzar en casos de fatiga produïda per l'exercici físic o la pràctica esportiva.

No es coneixen efectes secundaris a dosis recomanades, ni interaccions amb altres medicaments.

ELEUTEROCOC també anomenat Ginseng siberià (Eleutherococcus senticosus): diferents estudis han demostrat un augment de la força muscular i de la resistència a la fatiga, a més de facilitar la recuperació en la pràctica d'exercici físic.

L'arrel d’eleuterococ estimula l'ús dels àcids grassos com a font d'energia i disminueix la concentració de lactat en sang.

Com a possibles efectes adversos ens podem trobar amb problemes d'insomni, irritabilitat, taquicàrdia i cefalees; encara que la seva freqüència d'aparició no està establerta.

No es coneixen interaccions ni contraindicacions.

 

Fins la setmana que ve !!

 

Escrit per: Cristina Lajara Nutricionista de Nutrapp i Postgraduada en Fitoteràpia Clínica

Foto. Designed by Freepik 

 

Compartir