ALLETAR I TREBALLAR, FEM QUE SIGUI POSSIBLE!

08/10/2015

La Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana la lactància materna exclusiva (LME) durant els primers 6 mesos, essent la lactància materna (LM) fonamental a nivell nutricional durant el primer any del nadó. Cal tenir present que la LM a demanda és del tot compatible amb l’alimentació complementaria fins que mare i criatura ho desitgin.

Aprofitant que estem dintre de la Setmana Mundial de Lactància Materna 2015 que en el nostre país es celebra del 4 al 10 d’Octubre, volem donar a conèixer que s’està treballant per potenciar la lactància materna entre les dones treballadores i donar a conèixer els beneficis que aporta als infants.

L’acció mundial que demana enguany l’Aliança Mundial pro lactància materna (WABA o World Alliance for Breastfeeding Action) sota el lema ALLETAR I TREBALLAR, Fem que sigui possible!, té com a objectiu donar suport a les dones per combinar la lactància materna i el treball.

Els objectius de la Setmana Mundial de la lactància materna  2015 són els següents:

  1. Unir els esforços multi-dimensionals de tots els sectors per facilitar que les dones puguin treballar i alletar en tot lloc.
  2. Desenvolupar accions per part d’ocupadors/ores que siguin Amigables amb les Famílies /Nadons /i Mares, i que donin suport activament a les mares treballadores perquè continuïn alletant.
  3. Informar sobre els últims avenços en la tutela i protecció dels Drets de Maternitat a tot el món i crear consciència sobre la necessitat d’enfortir les legislacions nacionals i la seva aplicació.
  4. Compartir, facilitar i enfortir les pràctiques que ajuden a la lactància materna de les dones que treballen en sectors informals.
  5. Comprometre i treballar amb grups específics, per exemple, de drets de les Treballadores, de Dones, de Joves i Sindicats per protegir els drets de lactància materna de les dones en els seus llocs de treball.

Des de Nutrapp volem animar i donar suport a totes aquelles mares que aposten per una LM respectuosa.

Aquestes webs us poden interessar http://worldbreastfeedingweek.org/

http://www.who.int/features/factfiles/breastfeeding/es/

Maria Cabrera, Nutricionista i Dietista.

 

Compartir