Complements que ajuden al controlar el pes

15/05/2017

ARRIBA L'OPERACIÓ BIKINI!! CONEIXES ELS SECRETS DEL FUCUS I EL GLUCOMANANO COM COMPLEMENT A LA TEVA DIETA DE CONTROL DE PES?

Fucus (Fucus vesiculosus): Aquesta alga bruna és capaç d'inflar-fins a 35 vegades el seu volum, gràcies a aquesta propietat, és molt aconsellable com a laxant mecànic, saciant i protector gàstric.

El Fucus està contraindicat en casos d'hipertiroïdisme, alteracions cardíaques, insomni, ansietat, hipertensió arterial, embaràs i lactància.

Com a efecte secundari pot produir ansietat, insomni, taquicàrdia i hipertensió; és possible que la ingesta perllongada d'aquesta alga redueixi l'absorció del ferro, com a conseqüència, pot donar-se una disminució dels nivells d'Hemoglobina i els nivells plasmàtics de ferro.

Pot interferir en l'absorció d'altres fàrmacs, de manera que és aconsellable separar la seva administració en 1-2 hores.

Glucomanano de Konjac (Amorphophallus Konjak): És un polisacàrid constituït per glucosa i manosa i el seu ús com a coadjuvant en dietes hipocalòriques està basat en la seva capacitat d'absorbir més de 100 vegades el seu pes en aigua, formant un gel no digerible que actua en el control de la sacietat.

El Glucomanano pot produir una disminució de fins al 10% de la glicèmia postprandial, reducció dels nivells plasmàtics de colesterol-LDL i de Triglicèrids.

També facilita el trànsit intestinal, ja que es comporta com a laxant mecànic.

Els efectes secundaris es troben limitats a l'aparició de flatulències o meteorisme; així que és imprescindible ingerir-los amb una gran quantitat de líquid, per evitar que es formi un bolo obstructiu en l'intestí.

En ser un preparat amb un alt contingut en mucílags s'ha d'evitar la seva administració en persones que romanen estirats durant llargs períodes de temps, ja que pot provocar estacionament esofàgic.

Pot interferir en l'absorció d'altres fàrmacs, de manera que és aconsellable separar la seva administració en 1-2 hores.

S'acosta l'estiu i amb ell l'aparició d'infinitat de dietes miracle i trucs que ens prometen uns resultats en un temps rècord; hem de recordar que la base per a una correcta pèrdua de pes és una dieta hipocalòrica equilibrada, personalitzada a les nostres necessitats, dirigida per un professional de la nutrició i mantenir un estil de vida saludable.

Els professionals de Nutrapp podem ajudar-te !!!

 

Cristina Lajara. 

Nutricionista i màster en fitoteràpia

Compartir