CONSELLS PER COMBATRE LES MOLÈSTIES DE LES VIES URINÀRIES

21/08/2017

ARRIBEN LES VACANCES I AMB ELLES LES TEMUDES MOLÈSTIES DE VIES URINÀRIES; PISCINES, PLATGES, HORES AMB EL BANYADOR MULLAT... NO ET PERDIS AQUESTS CONSELLS IMPRESCINDIBLES

 

Definim infecció del tracte urinari (ITU) com la colonització i multiplicació microbiana, generalment bacteris (també pot haver fongs, clamydias, virus i fins i tot paràsits), que sobrepassen els mecanismes propis de defensa del tracte urinari.

Per la seva localització el podem dividir en:

Infeccions de Vies Baixes:

  • Cistitis: infecció i inflamació de bufeta urinària
  • Uretritis
  • Prostatitis

Infeccions de Vies Altes:

  • Pielonefritis aguda: Infecció de Ronyó i Pelvis
  • Nefritis Bacteriana aguda
  • Abscés intrarrenal
  • Abscés perinefrític

En aquest post ens centrarem en les cistitis, sent aquestes les infeccions més comunes i en les que podem fer tractaments complementaris als farmacològics i prevenir futures recidives.

La cistitis es caracteritza per produir cremor o molèsties durant la micció, dolor, augment de la freqüència miccional, orines tèrboles i fins i tot hematúria (sang a l'orina). El diagnòstic es realitzarà per quadre clínic i analítica d'orina, així que, és imprescindible acudir a un centre sanitari per poder realitzar un bon diagnòstic i prescripció de tractament.

Com a mesures higiènic-dietètiques destacarem que és molt important mantenir neta la zona d'entrada de gèrmens, sobretot després de la micció, defecació o després de mantenir relacions sexuals i restablir la flora vaginal, per tal d'incrementar la immunitat; és molt important la presa d'aigua abundant per la seva acció d'arrossegament de microorganismes en cas d'infecció i com a profilaxi.

GAYUBA o RAÏM D’ OS (Uvae Ursi folium): Posseeix acció antisèptica urinària i diürètica.

Està indicada per a infeccions lleus de vies urinàries, com ara cistitis, quan el tractament farmacològic no es considera essencial i fins i tot com a tractament complementari; també pot utilitzar-se com a coadjuvant en inflamacions de bufeta i la pelvis renal.

Podem tractar símptomes d'infeccions lleus recurrents del tracte urinari inferior en dones, que cursin amb sensació de cremor durant la micció i / o miccions freqüents i amb molèsties.

No s'ha d'utilitzar en embaràs o lactància, insuficiència renal i problemes gastrointestinals.

Com a efectes secundaris pot produir nàusees o vòmits per irritació intestinal.

 CRISTINA LAJARA NUTRICIONISTA I ESPECIALISTA EN FITOTERÀPIA

Nutrapp Fitoteràpia se'n va de vacances, però tornarem al setembre amb més consells

Que passeu unes molt bones vacances, ens veiem a la tornada!

Compartir