ELS GREIXOS TRANS

27/03/2017

Els greixos trans, també anomenats “àcids grassos trans”, són un tipus de greix que es pot produir industrialment quan es produeixen olis parcialment hidrogenats.

Aquests greixos els trobem principalment en els productes processats i de consum ocasional, com són la brioixeria industrial, els aperitius, les patates xips, algunes bases de pizzes, la margarina,…

Les patologies cardíaques són la causa més important de mort a la Unió Europea, i una ingesta elevada de greixos trans incrementa aquest risc. Per aquest motiu, l’Organització Mundial de la Salut recomana no consumir més d’un 1% de la ingesta energètica diària en forma de greixos trans, que això es tradueix en, aproximadament, uns 2.2 grams de greixos trans al dia.

I com els podem evitar? Seguint una alimentació el més saludable possible (equilibrada i variada), deixant de banda els aliments de consum ocasional (els de la punta de la Piràmide) i potenciant els aliments de consum habitual.

Georgina Salvà. Dietista i nutricionista de Nutrapp.

Foto de Designed by Freepik

Compartir