ELS PRODUCTES “LIGHT”

24/03/2017

Un aliment o producte “light” és aquell al qual se li ha rebaixat com a mínim un 30% de calories en forma de greix o de sucre, i que per tant, ha de tenir la seva versió “no light”. De vegades ens trobem missatges enganyosos en què ens posen que el producte és “light”, però si fem números, veiem que realment no ho és!

Per altra banda, hem de tenir molt en compte que sovint ens indiquen que és “light” perquè li ha rebaixat la quantitat de greix, però al mateix temps, per fer el producte més gustós, li han afegit una bona quantitat de sucre. Aleshores, per més “light” que sigui per la seva baixa quantitat de greix, pot tenir moltes calories en forma de sucre. Per aquest motiu, és important consultar l’etiquetatge i comparar els ingredients i informació nutricional amb altres productes similars.

Finalment, hem de tenir també en compte que moltes vegades, pensant que el producte és “light”, acabem menjant més quantitat d’aquest i més calories que si només mengem una petita quantitat del producte original, per això, de vegades és millor menjar poc de l’aliment original, que massa de la versió “light”.

Compartir