ESTRÈS, EXERCICI I DIABETIS

10/06/2016

L’estrès excessiu pot augmentar la glucosa en la sang, impulsant també la pujada de pes.

En persones amb diabetis predisposa a complicacions a llarg termini, incloent malaltia renal, ocular, neuropatia i malaltia vascular. La reducció de l'estrès és crucial per ajudar a controlar la diabetis.

L'estrès eleva una hormona anomenada cortisol, aquesta eleva els nivells de glucosa en sang, suprimeix el sistema immunològic i fomenta l'increment de pes.

El problema no és quan ocasionalment elevem la nostra producció d'estrès, sinó quan, l'estrès constantment causa una activació freqüent o prolongada de la nostra resposta.

És molt important aprendre a apagar l'estrès crònic, iniciar tècniques de relaxació per equilibrar la nostra resposta a aquest. L'exercici és una molt eficaç forma de reduir els nivells d'estrès.

Alguns dels beneficis de l'exercici:

  • Disminueix els nivells de cortisol i adrenalina.
  • Millora l'ànim i redueix els símptomes d'ansietat i depressió.
  • Reforça la pèrdua de pes.

Múltiples estudis han demostrat que l'exercici freqüent millora la tolerància a la glucosa i disminueix la glucosa a la sang.

El millor exercici és el que a vostè li agradi. Ja que ha de ser una activitat per gaudir. Sigui quin sigui l'exercici que li agradi l'important és començar a fer-ho i ser constants en temps per poder veure i gaudir de tots els seus beneficis.

NUTRAPP els volem acompanyar a un estil de vida saludable i equilibrat que els aporti benestar i vitalitat. Els estem esperant!

 

Rebeca Milheim

Imatge Freepik

Referencia Bibliogràfica

Colbert DO. Como revertir la diabetes. 1ª Edición 2012. Editorial Casa Creación.

Compartir