L'oli de palma

28/03/2017

L’oli de palma és el greix més utilitzat al món. El trobem en moltíssims productes que consumim diàriament, tot i que no sigui el millor greix des del punt de vista nutricional. Aquest oli s’aconsegueix a partir dels fruits de la palma africana i és molt econòmic i versàtil. A nivell industrial, és un greix amb molt bones condicions, ja que és sòlid a temperatura ambient i permet ser utilitzat per untar, com a substitut de la mantega o alguns greixos hidrogenats dels productes processats. A més, el seu cultiu és més rentable que el d’altres greixos que el podrien substituir, com el de soja o el de coco.

L’oli de palma està desplaçant els greixos hidrogenats, que s’han demostrat nocius per la salut, i per aquest motiu, cada dia en trobem a més productes.

A nivell nutricional l’oli de palma és molt ric en greixos saturats, que incrementen considerablement el risc de patir malalties cardiovasculars, i tenint en compte que està present a molts productes, es recomana evitar al màxim el seu consum, fixant-nos bé en l’etiquetatge dels aliments.

Georgina Salvà. Dietista i Nutricionista de Nutrapp

Compartir