Plantes per protegir el teu fetge

26/06/2017

¿Sensació d'inflor? Digestions lentes o problemes de gasos? No et perdis el post d'aquesta setmana on t'expliquem com protegir el teu fetge i millorar la digestió i absorció de nutrients.

 

RIZOMA DE CÚRCUMA (Curcuma Longa L.): Posseeix efecte colerètic (producció d'àcids biliars), antiinflamatori, antioxidant i hepatoprotector.

Tradicionalment és utilitzada per incrementar la secreció biliar i així millorar els problemes de sensació de plenitud, flatulència i digestió lenta.

Hem de tenir cura en situacions d'obstrucció de conductes biliars i està contraindicat en colelitiasi (pedres a la vesícula).

 

BOLDO (Peumus boldus): Té acció digestiva, tal com, aperitiva, colerètic i colagog (expulsió de la bilis retinguda a la vesícula biliar) i hepatoprotectora.

La podem utilitzar per tractar problemes de dispèpsia (gasos), afeccions gastrointestinals lleus de caràcter espasmòdic, disfuncions hepatobiliars menors i com a coadjuvant en el tractament del restrenyiment.

No s'ha d'utilitzar en cas d'obstrucció de vies biliars i malalties hepàtiques greus.

En cas de litiasi biliar s'ha d'administrar sota supervisió facultativa.

Tot i que no es coneixen reaccions adverses en humans, en embaràs i lactància, el seu ús ha d'anar supervisat per un metge.

¡¡Ens veiem la setmana que ve !!

Cristina Lajara Nutricionista de Nutrapp i Postgraduada en Fitoterapia Clínica

Compartir