Problemes de Conjuntivitis a la primavera?

22/05/2017

Problemes de Conjuntivitis a la primavera? Aquestes plantes poden ajudar-te, coneix-les !!!

EUPHRASIA (Euphrasia officinalis): Utilitzada tradicionalment per tractar la blefaritis (inflamació de la parpella) i la conjuntivitis (inflamació de la conjuntiva); també s'utilitza per a estats de fatiga i congestió ocular.

No es coneixen contraindicacions ni advertències especials.

CAMAMILLA COMÚ (Matricariae flos): Té acció antiinflamatòria, antisèptica, antiulcerosa i acció antimicrobiana, així que és una opció indispensable per tractar la conjuntivitis o blefaritis.

També posseeix altres propietats com carminativa i digestiva.

Els preparats de Camamilla estan contraindicats en persones amb sensibilitat o al·lèrgia a plantes de la família de les Asteràcies; tot i que la camamilla comuna té un potencial al·lergen menor que altres espècies, normalment les reaccions al·lèrgiques es donen per contaminació amb altres espècies de camamilla amb un poder al·lergen major.

Molt de compte en comprar preparats de camamilla, poden estar creuats amb altres espècies o contenir impureses que ens provoquessin irritacions i / o danys d'un altre tipus.

Com advertència especial hem de recordar que només els preparats estèrils són aptes per a ús oftàlmic, en cas d'infecció o inflamació ocular.

¡Us desitjo una bona setmana!

Cristina Lajara. Nutricionista de Nutrapp i Posgraduada en Fitoterapia Clínica.

 

Compartir