Quefir, el probiòtic desconegut

01/11/2016

Com que per molta gent el quefir és un aliment desconegut, avui parlarem d’ell!

El quefir és un tipus de llet fermentada però, a diferencia del iogurt, que es forma gràcies a la fermentació làctica de la llet, el quefir s’aconsegueix amb la fermentació lacto-alcohòlica de la llet. Els responsables de la fermentació de la llet a quefir són una sèrie de llevats i bacteris, que s’alimenten de la lactosa de la llet i la transformen en àcid làctic i alcohol. Però tranquils, la quantitat d’alcohol que es forma és inferior a l’1%.

De la mateixa manera que els nutricionistes considerem que el iogurt és un aliment molt saludable, ja que aporta probiòtics (els microorganismes vius que s’encarreguen de la fermentació), el quefir també ho és i, per tant, aquest també és un aliment molt recomanat pel consum habitual. Aquests microorganismes ens ajuden a regenerar la flora intestinal i competeixen amb els bacteris patògens presents a l’intestí.

Voleu saber més del quefir? D’aquí uns dies parlarem de la seva elaboració casolana.

Fins aviat!

Georgina Salvà

Dietista-nutricionista de Nutrapp

Compartir