Tinc risc de patir osteoporosi? Coneix un test molt senzill

21/05/2016

L'osteoporosi és la malaltia òssia més prevalent i afecta més les dones que els homes, en una proporció de quatre dones per un home. A l’Estat espanyol, el 2010, hi van haver prop de 50.000 fractures de maluc en homes i dones majors de 50 anys.

Per no sometre a tantes persones a proves com la densitometra, s'ha validat un test que permet preveure el risc de factura óssia per osteoporosis durant els propers 10 anys. 

El test s'anomena  FRAX, està promocionat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), per tal que els professionals de medicina puguin passar-lo a les pacients a través d'Internet http://www.shef.ac.uk/FRAX/tool.aspx?country=4) o recomanar que se l’autoadministrin elles mateixes.

L’estudi, que ha adaptat l’eina a la població de l’Estat espanyol, demostra que és efectiva per preveure el risc d’osteoporosi durant 10 anys en dones majors de 40 anys.

Animat a realitzar-lo és molt senzill.

Per acabar, comentar-te si vols assessorament sobre dietes riques en calci, no dubtis en posar-te en contacte amb Nutrapp. www.nutrapp.cat 

Compartir