Consells per confeccionar un menú infantil (1ªpart)

02/08/2017

Et proposem alguns consells per crear el menú setmanal infantil:

  • Definir per a qui es desenvolupa el menú setmanal: si hi ha més d'un nen a casa i també d'edats diverses, caldrà que desenvolupis un menú adaptat per a cada un d'ells. Les racions varien en base a l'edat dels petits així com també els aliments recomanats per a cada edat.
  • Consultar la piràmide alimentària infantil: en el cas de nens de 2 anys en endavant, és fonamental observar amb atenció la piràmide per conèixer les racions que el nen ha d'ingerir de cada aliment per així assegurar-se que cada un dels àpats del dia sigui nutricionalment complert i variat.
  • Preparar el menú amb ajuda dels nens: si els teus fills són prou grans, pots demanar-los ajuda per preparar el menú setmanal.
  • Preparar plats amb varietat d'aliments: al llarg del dia, els nens han d'ingerir diferents aliments en més o menys quantitat. Intenta preparar plats variats on es complementin diferents grups d'aliments.
  • Acompanyar al nen durant els àpats: si bé no és possible fer-ho en cada un dels àpat del dia, és important que quan estigueu a casa, mengeu junts. Els nens aprenen per imitació, fins i tot a dinar. Per tant, veure el pare o la mare menjar adequadament és un mirall molt positiu per a ells.
  • Quan puguis, aprofita per cuinar amb els nens. Estar en contacte amb els aliments desperta la seva curiositat i els predisposa millor a dinar.

Feliç dia ! 

 

Foto. <a href="http://www.freepik.es/foto-gratis/madre-ayudando-a-su-hija-en-hacer-la-ensalada_1009095.htm">Diseñado por Freepik</a>

Compartir