ALBERCOC

20/06/2016

Ferm, dolç, sucós i de deliciós vellut ataronjat. Un plaer, saborós i nutritiu.

Que bona és la fruita que se'ns presenta als mesos estivals ... Hem parlat de les cireres, per cert, aprofiteu, s'estan acabant. Avui li toca a l'albercoc.

L'albercoc és una meravellosa fruita amb propietats molt beneficioses per a la nostra salut de les que podem enriquir-nos els mesos de primavera i estiu. És ric en fibra, que afavoreix el trànsit intestinal, per la qual cosa, ens ajuda a combatre el restrenyiment. Els albercocs destaquen per la seva aportació en beta carotens, provitamina A, essencial per a un bon estat de la pell, cabell, vista, mucoses, ossos i per reforçar el nostre sistema immunològic. També ens ajuda a eliminar radicals lliures gràcies a la seva acció antioxidant. El seu contingut en potassi participa en la regulació del balanç d'aigua al nostre organisme. L'albercoc és un 90% aigua, això el converteix en una fruita molt hidratant i de baix valor calòric, un bon aliat per a les dietes d'aprimament.

Segur coneixeu receptes en què es fan servir albercocs, principalment en rebosteria; mousse d'albercoc, pa de pessic amb albercoc, flam d'albercoc, melmelada d'albercoc ...

Què us semblaria un gaspatxo fresc, lleuger i amb un toc de dolç albercoc?

Al meu entendre, el gaspatxo és un plat molt personal. Hi ha a qui li agrada fort en vinagre, uns altres més suau, uns amb més all o que predomini el cogombre, altres amb menor quantitat de pebrot o inclús sense.... NUTRAPP us deixa una recepta de gaspatxo d'albercoc, proveu-la i feu-la vostra.

Per a 4 persones:

5 tomàquets madurs, 7 albercocs, 1 ceba tendra petita, 1 gra d'all, 1 tros de pebrot verd, 1 cogombre petit, 4-5 cullerades soperes d'oli d'oliva verge, un tros de pa integral dur, un polsim de sal, una rajolí de vinagre i un got d'aigua (al gust, si es prefereix més o menys espès). Triturem tots els ingredients i ho reservem a la nevera fins que estigui fresc per gaudir del seu deliciós sabor. El podem presentar decorat amb trossets d'albercoc i un rajolí d'oli d'oliva verge extra.

Bon profit!

Sabina Meca. Màster Nutrició i Salut. UOC

Nutrapp

Compartir