Amanida de llenties

31/05/2016

Un plat deliciós per menjar llegum durant l'època estival: Amanides de llenties 

Ingredients 

250 g de llenties crues
2 unitats d'enciam romà mitjà
100 g de confitura de maduixes
50 cc de vinagre casolà de maduixes
200 cc d'oli d’oliva
30 g de sal
100 g de formatge en salmorra
30 g de vinagre de Mòdena
3 unitats de tomàquets verds mitjans
15 fulles de menta fresca
3 fulles de llorer

Ingredients Salsa 

100 g de confitura de maduixes
50 cc de vinagre casolà de maduixes
200 cc d'oli d’oliva
10 g de sal

Procediment 

Coure les llenties amb 20 g de sal, les fulles de llorer i una mica d'oli. Escórrer-les i posar-les a refredar. Elaborar la salsa i barrejar-la amb les llenties. Cal reservar una mica de salsa per adornar. Després cal netejar, trossejar i rentar els enciams i escorre’ls. Tallar els tomàquets i passar a muntar el plat amb l'ajuda d'un motlle rodó. Posar primer l'enciam, després les llenties i així fins a fer quatre capes. Adornar-lo amb el tomàquet, el formatge, les fulles de menta i el vinagre de Mòdena.

Per fer la salsa

Col·locar la confitura en un recipient rodó. Afegir el vinagre de maduixes, i anar afegint poc a poc l’oli i muntar-ho com si fos una maionesa.

Comentari Nutricional

Les llenties, ingredient principal d’aquesta amanida, son un llegum que aporta una gran quantitat de nutrients i el consum del qual produeix sacietat, degut principalment a la fibra que conté. En la seva composició nutricional destaquen els hidrats de carboni i les proteïnes d’origen vegetal, que es complementen amb les proteïnes d’origen animal que aporta el formatge en salmorra.

Un altre ingredient amb un paper destacat a la recepta, són les verdures. Hi trobem enciam i tomàquet que aporten al plat una varietat de vitamines i minerals com per exemple el potassi, magnesi i vitamines del grup B1, B2, B5, vitamina C i carotenoids, sent aquestes últimes de gran interès per ser antioxidants.

Aquesta recepta és una bona forma de menjar llegums durant les estacions de molta calor, ja que a l'estar acompanyades de verdures crues i menta, fan que aquest plat sigui una elecció refrescant i completa.

Extret de Amed.cat

 

 

 

Compartir