Aprofitar els vegetals dels brous

08/10/2015

La cuina de l’aprofitament ha de ser uns del nostres objectius a l’hora de posar-nos a la cuina.

A partir d’avui us anirem donant alguns consells per no malbaratar aliments i aprofitar el màxim els aliments que ens sobren.

Cal per una banda una mica d’imaginació i per una altra dedicar una estoneta a la cuina. T’atreveixes?

Ara que començarà a refrescar, farem brous, i molts cops llencem els vegetals que hem fet servir a la brossa. Si volem mirar per l’economia domèstica podem preparar aquesta crema tan gustosa.

Posarem les verdures (porro, pastanaga, nap i xirivia ) procedent del brou en una olla, hi afegirem aigua o brou, hi posarem també una mica de ceba i api cru a bocinets, vi ranci, una cullerada de miso i ho fem bullir mitja hora.

Hi incorporarem una cullerada de mostassa a l’estragó i un bon raig d’oli d’oliva i ho passarem per la batedora.

La crema que quedarà la pots acompanyar amb daus de pa fregit i si vols que tingui proteína afegeix un ou dur trinxat.

Esperem que us agradi!

 

 

Compartir