Bròquil gratinat amb pernil i olives negres

03/04/2017

 

Et recordem que el bròquil és de la famílies de las crucíferes, rics en fibra, vitamines i minerals però sobretot contenen fitonutrients (indol, sulforafano  i fenetilisocianats) amb un efecte protector davant a alguns càncers.

 

Per dos racions necessites:

 

  • 200 g de bròquil
  • una fulla de llorer
  • 60 g de ceba
  • 80 g de pernil trossejat
  • 1 gra d’all
  • 4 cullerades d’oli d’oliva
  • 4 cullerades de farina
  • 360 ml de llet
  • 30 g d’olives negres sense pinyol
  • 30 g de formatge Emmental
  • sal

 

Com ho farem?

 

Tallem les flors del bròquil, tot seguit les bullim amb aigua, llorer i sal.

Seguidament les escorrem i posem el bròquil en una safata de forn untada amb oli.

Tallem la ceba a daus petits i la fregim amb l’oli d’oliva, en una cassola amb el pernil a foc no gaire fort fins que comenci a estar rossa. Piquem l’all petit i l’afegim a la cassola durant 3 o 4 minuts, remenant.

Posteriorment hi afegim la llet i ho remenem tot bé per evitar els grumolls, i ho cuinem fins que s’espesseixi una mica. Trossegem una mica les olives, les repartim per sobre del bròquil i al damunt posem la salsa beixamel. Ho empolvorem amb el formatge ratllat i ho gratinem.

 

Bon profit !

 

Compartir