Com elaborar el quefir?

04/11/2016

Com vam comentar, el quefir és una llet fermentada que s’aconsegueix gràcies al cultiu de determinats llevats i bacteris làctics. Aquest cultiu es coneix amb el nom de “grans de quefir” i te una aparença força peculiar, ja que és molt semblant a la coliflor, fins i tot en el color. Penseu que el quefir és un cultiu molt delicat i això fa que no suporti els processos industrials, motiu pel qual el trobem tan poc industrialitzat i s’ha de fer de forma casolana. Doncs bé, la seva elaboració és la següent:

En una ampolla de vidre que puguem tapar hi hem d’afegir tres quarts de litre de llet pasteuritzada o esterilitzada, i afegir-li els grans de quefir (més o menys, la mida d’una llimona). És tan senzill com tapar l’ampolla i deixar-la reposar a la nevera durant 24 hores. Després només caldrà colar-ho i ja tindrem el quefir. Els grans de quefir s’han de guardar per reutilitzar-los novament. Espero que us agradi!

Georgina Salvà

Dietista-nutricionista de Nutrapp

Compartir