Crema de bròquil

10/06/2016

RECEPTA:

Ingredients per a 4 persones:

1 ceba de Figueres

1 bròquil

Aigua o brou de verdures

Oli d’oliva

Sal

Opcional:

Es pot afegir un formatge lleuger en greixos, si es vol un gust més cremós.

Preparació:

Tallar la ceba i sofregir amb l’oli fins que estigui daurada.

Afegir el bròquil, saltejar uns minuts, i incorporar l’aigua o el brou de verdures. Coure uns 10 minuts i triturar fins que quedi ben suau. A final, emulsionar amb un raig d’oliva verge. Si es vol, afegir una mica de formatge i triturar fins que estigui ben unificat.

Es pot prendre calent o fred.

Llest per emplatar!

Bon profit!

Valoració nutricional:

El consum del bròquil aporta al nostre organisme gran varietat de vitamines: A, C, B1, B2, B3 i B6. Conté una àmplia gama de minerals i antioxidants: calci, àcid fòlic, potassi, fòsfor, magnesi, ferro, Betacaroté, seleni.

Nombrosos estudis associen el seu consum amb un elevat valor preventiu d’alguns tipus de càncer com el de mama i colon, de malalties cardiovasculars i altres malalties com diabetis, osteoporosi, colesterol. El bròquil ajuda a enfortir el sistema immunitari. És un aliment amb baix valor energètic però amb elevat valor nutritiu, pel que és aconsellable en dietes de control de pes.

Patricia Pujades. Màster Nutrició i Salut. UOC

Nutrapp

 

 

Compartir