Crepes de civada

26/04/2018

Ingredients (per unes 10 crepes):

  • 250 g de farina de civada (o flocs de civada)
  • 400 ml de llet semidesnatada (pots utilitzar llet desnatada o altres llets vegetals)
  • 1 ou
  • 1 mica de sal

Preparació:

Si utilitzes flocs de civada en lloc de farina, primer has de triturar (uns segons).

Després afegeix la resta dels ingredients i bat.

Prepara una paella antiadherent i engreixa amb oli d'oliva.

Posa un cullerot de la barreja sobre la paella i cuina fins que comenci a desenganxar-se. Després gira-la i cuina per l'altre costat fins que es dauri.

Omple-les d'allò que t'agradi més, poden ser dolces o salades i ... A gaudir!

Sabies que ...? La civada és rica en vitamines, especialment en vitamines del grup B i en vitamina E, un poderós antioxidant. Té un alt contingut en minerals (potassi, magnesi, fòsfor, calci ...), és rica en carbohidrats complexos pel que ens aporta sacietat i també conté alguns dels aminoàcids essencials (com metionina).

Cal destacar que conté àcid fític, que interfereix amb l'absorció i redueix la biodisponibilitat del calci, ferro i zinc.

 

Annia Fenollosa

Estudiant en pràctiques del Màster Nutrició i Salut de la UOC 

Compartir