Croquetes de tofu i parmesà

26/09/2016

Avui t'oferim una recepta que agradarà a tota la família 

Ingredients per a 4 persones:

400 g de llet semidesnatada

40 g de farina

40 g de mantega

80 g de tofu preferentment ecològic

20 g de formatge parmesà ratllat

Arrebossat: farina de galeta, farina, ou

Per fregir: oli d’oliva

Preparació:

Fer la beixamel desfent la mantega en una paella a foc suau i incorporant la farina. Sense deixar de remoure, afegir poc a poc la llet, el formatge parmesà i el tofu (prèviament triturat tot junt), fins que es vagi espessint i la massa resultant se separi fàcilment de la cullera. Deixar la massa ben tapada amb paper transparent, fins que es pugui treballar bé i estigui ben freda.

Fer boletes o altres formes, i passar per farina, ou i farina de galeta. Fregir amb l’oli ben calent.

El tofu, originari de la Xina, i més tard introduït al Japó és un aliment derivat dels llegums, concretament de la soja. Té un elevat contingut de proteïnes vegetals i un alt contingut en calci, i sense colesterol. El fet d’utilitzar-lo com a ingredient de les croquetes, fa que aquestes siguin considerades com la part proteica de l’àpat en substitució de la proteïna animal.

Les croquetes de tofu i parmesà és un plat saludable i nutritiu, ideal per les persones que opten per una dieta ovolactovegerariana.

Bon profit!

Compartir