Et ve de gust un gaspatxo?

14/05/2018
Ingredients (per a 4 persones):
1 kg de tomàquets
70 g de cogombre (amb una mica de pell)
50 g de pebrot verd
40 g de ceba
1-2 grans d'all
50 g d'oli d'oliva
30 g de vinagre de vi blanc
1 culleradeta de sal
200 ml d'aigua freda
8 glaçons de gel
Preparació:
A la trituradora posem totes les verdures netes i tallades, juntament amb el vinagre i la sal. Triturem 30 segons a potència mitjana. Després afegim l'aigua, els glaçons i l'oli i triturem durant 3 minuts a màxima potència.
Ja està llest per menjar! Si t'agrada més líquid, pots afegir més aigua freda.
Pots servir-ho sol o amb les verdures que vulguis (ceba tendra picada, tomàquets xerri, trossets de cogombre o pebrot, etc).
Sabies que ...? El tomàquet encara que té els criteris per considerar-se una fruita, s'inclou dins el grup de les hortalisses. Conté una alta concentració de licopè, un pigment natural que dóna el color vermell al tomàquet. El licopè pertany al grup dels carotens, que actuen com antioxidants naturals per al nostre organisme, a més de ser agents anticarcinogènics.
Annia Fenollosa
Estudiant en pràctiques del Màster Nutrició i Salut de la UOC
Photo by <a href='https://www.freepik.es/vector-gratis/receta-de-gaspacho-dibujada-a-mano_836600.htm'>Designed by Freepik</a>