FAVES

02/05/2016

Les faves son una lleguminosa molt gustosa i plena de vitamines, minerals i nutrients. La primavera és la seva estació i són originaries de la conca mediterrània i de l’Àsia central, tot i que actualment, aquesta deliciosa llegum, es cultiva a tot el món.

Las faves són molt nutritives, una excel·lent font de proteïna vegetal, riques en hidrats de carboni de lenta absorció i fibra. El 70% de la seva composició és aigua i pràcticament no tenen greixos. És una llegum molt recomanada en dietes d’aprimament, ja que, ens aporta poques calories i un gran poder saciant, unes 80 calories per 100 grams. Les faves son riques en vitamines B, com l’àcid fòlic, molt recomanable en etapes d’embaràs i lactància. També són riques en minerals com el ferro, calci, potassi i fòsfor. Per millorar l’absorció del ferro, que ens aporten les faves igual que d’altres vegetals, es recomana la ingesta al mateix temps d’aliments rics amb vitamina C, com pot ser el pebrot vermell, el tomàquet, cítrics... Per exemple, podem acompanyar les faves amb un suc de taronja, amb  unes mandarines o kiwi de postres.

A la cuina les faves es poden elaborar i combinar de mil formes. Es tot un ritual culinari, tots al voltant d’una bona bossa de faves, petant la xerrada a l’hora que trenquem les baines per extreure les llavors. És força entretingut i relaxant, val la pena gaudir d’aquests moments amb la família...   Faves amb pernil, faves amb arròs, faves amb xoriço, amanida de faves, crema de faves, truita de faves, faves amb calamarcets, faves a la catalana... Imagina i cuina! Amb les faves ben segur que l’encertes!

Sabina Meca. Màster Nutrició i Salut. UOC

Nutrapp

Compartir