Gelats de maduixots i plàtans

26/06/2018

De vegades ens ve de gust "alguna cosa dolça" i quan s'acosta l'estiu també "alguna cosa fresqueta". Els gelats que us porto uneixen aquestes dues característiques.

Són ideals per a nens, però també per a adults. De vegades quan som pares estem preocupats per l'exposició a la qual estan sotmesos els nostres fills cada tarda al parc o a l'escola: llaminadures, sucs, galetes, i molts altres aliments processats i extremadament dolços. Per això a casa sempre hi ha alternatives saludables i atractives per al berenar i aquests gelats sense sucre afegit, fets a casa, tenen totes aquestes qualitats.
 A més hi ha moltíssimes variants. A nosaltres els que més ens agraden són els de maduixa, plàtan i llet. Però podríem utilitzar qualsevol altra fruita amb aigua, amb llet, amb iogurt o begudes vegetals. Hi ha tantes variants com gustos.

Ingredients (per a 6 gelats):

2 plàtans molt madurs (per aconseguir un sabor més dolç)
3-4 maduixots dolços
2-3 dàtils (a gust)
50 ml de llet (es pot substituir per qualsevol beguda vegetal)

He utilitzat uns motlles de plàstic per a 6 gelats. La preparació és molt senzilla, es tracta de posar tots els ingredients en un got i batre'ls fins aconseguir un líquid bastant espès i cremós. Es col·loquen en els motlles i després els posem a la nevera. Passades unes hores ja els podrem degustar.


Natalia R. Laudelino
@natalialaudelino
Estudiant en pràctiques Màster Nutrició i Salut de la UOC

Compartir