Hummus

21/03/2015

Es prepara tradicionalment amb cigrons i tahina, una pasta de sèsam que es pot comprar a totes les botigues dietètiques i en alguns supermercats.
Es poden elaborar variants de l’hummus sense la presència de tahina, així que si no en tens a casa no passa res.

Per a aquesta recepta l’ideal és utilitzar cigrons secs deixats en remull en aigua mineral durant una nit i després bullits en aigua salada. Per donar-li més sabor, posteriorment es poden saltejar amb oli i alls pelats.

De totes maneres el resultat també és molt bo utilitzant cigrons ja cuits, els que es troben en totes les botigues d'alimentació i supermercats en pots de vidre i permeten improvisar un hummus en pocs minuts.

  • Transferir els cigrons (amb all i espècies) en un got mesclador (tipus Turmix), afegir la tahina i el suc de llimona. A continuació barrejar a màxima potencia fins a que estigui escumós i suau.
  • Afegir l'oli d'oliva verge extra (al menys 3 cullerades) i, si cal, una mica d'aigua calenta (o l'aigua de cocció dels cigrons). Barrejar fins assolir una textura de puré cremós.
  • L’hummus ja està fet: servir en un bol, espolsar amb julivert picat o pebre vermell de la Vera o un raig d'oli d'oliva verge extra.
  • L’hummus és ideal acompanyat amb torrades o pa àrab lleugerament torrat. És molt saborós acompanyat d'un saltejat de col, ceba i picada de fruits secs per farcir pa tipus "enchilada" (la típica coca de blat de moro mexicana) com es pot apreciar en la imatge.

nutrapp coachSi vols saber més, no dubteu en contractar un servei de Nutrapp Coach,  les nostres expertes us ensenyaran un munt de receptes molt saludables.

Chiara Gay 

Nutrapp 

 

INGREDIENTS

  • 300 g. de cigrons cuits
  • 1 gra d'all (si agrada, si s'utilitza all cuit el seu sabor es torna més suau)
  • Sal al gust
  • Oli d'Oliva Verge Extra (mínim 3 cullerades)
  • Suc de 2 llimones
  • 2 cullerades de tahina de sèsam (en alternativa es molt interessant utilitzar una cullerada de pebre vermell de la Vera espolsada al final sobre la superfície)
  • 2 cullerades de comí molt (si agrada)
  • Aigua calenta (per assolir, si cal, la textura cremosa)

Compartir