Llenties amb verdures

28/05/2018

Ingredients per a 4 persones:

400 g llenties (han d'estar en remull unes 12 hores abans)

2 cebes mitjanes o 1 de gran

1 dent d'all

1/2 carbassó

3 pastanagues mitjanes

1/3 de pebrot vermell

1/3 de pebrol groc

3 tomàquets

3 cullerades d'oliva

2 fulles de llorer

1-1,5 litres d'aigua

Preparació:

Pela i talla la ceba i l'all, afegeix-los a l'olla amb l'oli fins que es daurin una mica. Afegeix la resta de les verdures a la cassola tallades a daus petits.

A continuació, afegeix les llenties escorregudes i rentades a l'olla juntament amb l'aigua (posa un litre inicialment i afegeix més si ho necessités durant la cocció) i les fulles de llorer.

Deixa en el foc mitjà uns 40 minuts (remenant de tant en tant) o fins que les llenties estiguin tendres.

Ja està a punt el teu plat.

Pots menjar-acompanyades amb arròs.

Aquesta recepta és molt simple de cuinar i no et portarà més d'una hora. Pots preparar més quantitat i congelar-les per a un altre dia.

Les llenties: sabies que ...?

- És un llegum amb baix contingut en greixos.

- Aporten fibra i són riques en vitamines B, a més de contenir ferro, potassi, zinc i seleni.

- Conté hidrats de carboni amb un índex glucèmic baix, pel que són d'absorció lenta.

- És una font de proteïnes vegetals, encara que li falta un aminoàcid essencial, la metionina.

A més, si combines les llenties amb un cereal com l'arròs (que si té l'aminoàcid metionina) obtens un plat de proteïnes d'elevat valor biològic. Juntament amb les verdures, tindràs un plat molt complet.

Annia Fenollosa

Estudiant en pràctiques del màster Nutrició i Salut de la UOC

Compartir