Pastissets de lluç i cigrons

03/10/2015

Vols que tota la família mengi llegums i peix? Uns pastissets de cigrons i lluç són molt senzill de fer, atractius a la vista i agradaran a grans i petits. Es pot preparar també utilitzant mongetes blanques.

 

INGREDIENTS per a 4 PERSONES

  • 150 g. de cigrons cuits i ben escorreguts
  • 100 g. de llom de lluç fresc
  • 1 brot de romaní
  • 1 ou
  • orenga o marduix
  • 2 tomàquets ratllats i escorreguts
  • sal i pebre al gust
  • oli d'oliva verge extra

 

PREPARACIÓ

  • Tallar el peix en trossos i saltar en una paella amb 3 cullerades d'oli d'oliva verge extra prèviament escalfat amb una branca de romaní, quan estigui daurat afegir els cigrons, salpebrar al gust i seguir saltant els ingredients a foc vivaç durant altres 5 minuts .
  • En un bol afegir l'ou al peix i els cigrons: amalgamar-los amb una batedora d'immersió a baixa velocitat fins obtenir un puré. Arreglar el punt de sal si cal.
  • SI el puré fos massa líquid espessir amb farina de cigrons o farina de blat de moro.
  • Condimentar els tomàquets ratllats i escorreguts amb oli i vinagre i salpebreu al gust.
  • Omplir un motlle de silicona per muffins amb la massa obtinguda (si s'utilitza un motlle d'un altre material untar-lo abans amb oli d'oliva).
  • Coure al forn pre escalfat a 200º durant 10-15 min.
  • Deixar descansar els pastissets fora de el forn fins que es tornin temperats.
  • Desemmotlleu i servir els pastissets afegint una cullerada de tomàquet, un raig d'oli i unes fulles d'orenga o marduix.

 

AQUEST PLAT ÉS APTE PER A CELÍACS I INTOLERANTS A LA LACTOSA.

Receta  creada per Chiara Gai (Master Nutrició i Salut UOC)

Compartir