Taller de peix blau amb nutricionistes de Nutrapp

21/02/2017

El passat 15 de febrer, dues Dietistes Nutricionistes de l'equip de Nutrapp vam dur a terme una classe-taller de cuina sobre el peix blau pels alumnes dietètica del Centre Ramon i Cajal de Barcelona.

Popularment ja és conegut que el peix blau aporta uns greixos saludables anomenats omega 3, però també altres greixos insaturats beneficiosos per malalties cardiovasculars, al reduir el colesterol i triglicèrids; i millorar xifres de tensió arterial. El peix blau també destaca per l'aport de proteïnes d'alt valor biològic, vitamines A, D i B12 i minerals com Iode, Ferro, Magnesi i Calci.

Les recomanacions de peix blau són d'un mínim de 2 cops per setmana, però en cas de dones embarassades i en lactància, i nens menors de 30 mesos, cal evitar el consum de peixos grossos (tonyina, emperador, peix espasa) pel seu contingut en metilmercuri. En canvi, sí que poden consumir peix blau com sardines, seitons i verat.

Al taller de cuina vam realitzar unes mandonguilles fetes amb ventresca de tonyina, acompanyades d'una salsa de pastanaga; un salmó a la papillota amb pebrots i anet; una coca de verdures amb sardines marinades; i per últim unes sardines marinades sobre un llit de puré de cigrons, acompanyades de melmelada de tomàquet i pipes de carbassa per decorar.

Us convidem a provar de cuinar més peix blau.

Compartir